Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mercedes-Benz elbuss nu i serieproduktion

Det första serietillverkade exemplaret av Mercedes-Benz fullelektriska stadsbuss eCitaro har nu levererats. Foto: Daimler Buses.

Mercedes-Benz eldrivna stadsbuss eCitaro är nu i serieproduktion och det första serietillverkade exemplaret levererades på torsdagen till lokaltrafiken i Hamburg, Hamburger Hochbahn. Mercedes-Benz eCitaro visades för första gången i Sverige på Persontrafikmässan i Stockholm i oktober. Bussen till Hochbahn i Hamburg är den första i en serie på 20 bussar som Hochbahn har beställt.

Hochbahn har under ett antal år trestat olika tekniker för eldrivna bussar från olika tillverkare på en särskild linje i staden, innovatiuonslinje 109. Hamburg kommer från år 2020 endast att köpa in emissionsfria bussar. Hochbahn har idag omkring 1 000 bussar i trafik på 111 linjer.

Mercedes-Benz eCitaro är den första fullelektriska stadsbuss som har utvecklats och tillverkas i Tyskland. Det modulära batteripaketet har en total kapacitet på upp till 243 kWh. Laddning sker i depå och bussen drivs av två navmonterade elmotorer.

Bussen är baserad på Mercedes-Benz storsäljande stadsbuss Citaro som hittills sålts i mer än 50 000 exemplar i olika versioner.

Taggat som: , , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)