Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skotsk bjässe från ADL och Volvo

Alexander Dennis och Volvo lanserar en verklig bjässe med 100 sittplatser. Bild: Alexander Dennis.

Den brittiska busstillverkaren Alexander Dennis lanserar en verklig bjässe som man har utvecklat i samarbete med Volvo och Edinburghs kommunala bussbolag Lothian. Det är en dubbeldäckare med 100 sittplatser och en kapacitet på totalt 131 passagerare. De första 42 bussarna ska sättas i trafik på tunga linjer i den skotska huvudstaden i januari nästa år.

Alexander Dennis´ Enviro400XLB är byggd på Volvos treaxliga busschassi B8L med en Euro 6-motor på 350 hästkrafter. I Asien och Stillahavsområdet finns bussar byggda på chassiet i ett antal städer, men det här är första gången det lanseras på den brittiska marknaden.

De 13,4 meter långa bussarna har stolar med höga ryggstöd, wifi, USB-uttag, stämningsbelysning med mer.

Tillverkningen sker i Falkirk i Skottland.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)