Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vätgastaxi i Stockholm

Stockholm har fått sina två först vätgasdrivn taxibilar. Foto: Cabonline Group.

Stockholm har fått sina två första taxibilar med bränslecellsmotor. Det är Toyota som har levererat två Toyota Mirai med bränslecellsmsotorer till TaxiKurir för trafik i Storstockholm. Bränslecellsbilen är en av världens första serietillverkade vätgasdrivna elbil. Genom en bränslecell omvandlas vätgas till elektricitet. Resultatet är helt fossilfria transporter med förstklassig komfort med vatten som enda utsläpp och de slipper dessutom långa laddtider av batterier.

– Nu åker våra kunder med minimal miljöpåverkan och Taxi Kurir maximerar nyttjandegraden, säger Magnus Klintbäck vd för Cabonline Stockholm där TaxiKurir ingår.

Taxibilarna kommer att köras i Stockholms-regionen och eftersom bränslecellsbilen tankas med vätgas på endast några minuter kan Taxi Kurir maximera nyttjandegraden av taxibilarna.

Taxibilarna ingår i ett EU-projekt som finansieras av EU-projektet Horizon 2020 för forskning och innovation, Hydrogen Europe och New European Research Grouping on Fuel Cells and Hydrogen (N.ERGHY).

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)