Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busslinjer i Norrbotten läggs ner

Länstrafiken i Norrbotten lägger ner tre busslinjer på grund av pressad ekonomi. Foto: Ulo Maasing.

Tre busslinjer i Norrbotten kommer att läggas ner i sommar sedan Länstrafiken i Norrbotten gjorde en brakförlust på 22,5 miljoner kronor år 2017. Som en följd av förlusten måste Länstrafiken nu dra åt svångremmen, och de tre linjerna försvinner. De bedöms av Länstrafiken ha alltför låg självfinansieringsgrad.

De tre linjerna är linje 25 mellan Arvidsjaur och Sorsele och linje 24 mellan Arvidsjaur och Malå som Länstrafiken i Norrbotten och Länstrafiken Västerbotten gemensamt delar på ansvaret för. Även linje 36 mellan Piteå och Jokkmokk läggs ner.

Förlusten 2017 ska med cirka femton miljoner täckas av Region Norrbotten, resten av de fjorton kommunerna i regionen. Men det räcker inte med det. Länstrafiken har också fått sin budget nerskuren med 3,6 miljoner kronor och ska hantera förluster i bussgodsverksamheten på 4,5 miljoner.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)