Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dyrare att fuskåka i väst

Västtrafik höjer böterna för fuskåkare. Foto: Västtrafik.

Västtrafik höjer böterna, eller tilläggsavgifterna som det egentligen heter, för den som åker buss eller tåg utan giltig biljett. Höjningen är på 25 procent, från dagens 1 200 kronor till 1 500. Höjningen görs i vår, men exakt datum är ännu inte fastställt, enligt Göteborgs-Posten.

– Det var tio år sedan vi höjde senast. Vi har utvecklat hur man kan köpa biljett och ökat kollektivtrafiken väldigt mycket, vi kör mer trafik och priserna har gått upp, kommenterar Maria Björner Brauer, enhetschef för försäljning och marknad på Västtrafik för G-P.

– Det ska vara kännbart att fuska.

Västtrafik uppskattar att fusket kostar 100 miljoner om året.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)