Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

En tredjedel av Transdev nu med ny ägare

34 procent av Transdev ägs nu av familjeägda tyska Rethmann Group med 72 000 medarbetare.

Det familjeägda tyska företaget Rethmann Group har nu tagit över 34 procent av aktiekapitalet i transportjätten Transdev, som också har en omfattande verksamhet i Sverige. Huvudägare i Transdev är även i fortsättningen statliga franska Caisse des Dépôts med 66 procent av aktiekapital. Det var i oktober i fjol som det blev känt att Rethmann Group ville ta över de aktier i Transdev som ägdes av Veolia.

– Det här är ett viktigt steg i Transdevs utveckling, kommenterar Thierry Mallet, styrelseordförande och koncernchef för Transdev, och pekar på att mobiliteten i samhället nu är inne i en genomgripande förändring.

Från Transdev framhåller man att affären stärker Transdevs utveckling, både i Frankrike och på andra marknader.

Rethmann Group har 72 000 medarbetare och en omsättning på 14,5 miljarder euro, cirka 148 miljarder kronor. Företagsgruppen är verksam inom en hel rad områden med återvinning, avfallshantering, logistik och även persontransporter i Tyskland.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)