Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler elbussar från Irizar till Luxemburg

Irizar säljer ytterligare sex Irizar ie batteribussar till Luxemburg som har blivit en stor marknad för de spanska elbussarna. Foto: Irizar.

Den spanska busstillverkaren Irizar, i Sverige hittills mest känd för sina turistbussar, har fått ytterligare en order på elbussar till Luxemburg. Den senaste ordern omfattar sex tolvmeters batteribussar med laddinfrastruktur och service- och underhållsavtal. När ordern är levererad kommer Luxemburg att ha 27 batteribussar från Irizar i trafik.

Ordern kommer från bussföretaget Voyages Simon. De aktuella bussarna har 40 sittplatser, förutom två klaffstolar samt plats för rullstol. Den totala kapaciteten är upp till 72 passagerare., Enligt tillverkaren är räckvidden på en laddning 220 kilometer. Laddning sker i depå nattetid. Leveranserna ska ske i juni i år.

Tidigare har Voyages Emilie Weber i Luxemburg beställt 21 batteribussar från Irizar, av vilka sju redan är i trafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)