Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hybricon köper och flyttar

Elbusstillverkaren Hybricon förvärvar företag och flyttar. Arkivbild: Ulo Maasing.

Den svenska elbusstillverkaren Hybricon, med bas utanför Umeå, meddelade på fredagen att man har fullföljt övertagandet av inkråmet i Seavea Service AB och har för avsikt att flytta till Seavea Services lokaler. Det var i början av november som Hybricon avsierade sina planer på förvärvet, samtidigt som det blev klart att Umeå kommun köper en gammal elbuss från Hybricon, dit kommunen tidigare lånat ut pengar.

Hybricon uppger att företagsövertagandet innebär att man stärker sitt erbjudande avseende service och underhåll gentemot kunder. Samtidigt tillförs den förvärvade rörelsens befintliga årliga omsättning om cirka tio miljoner kronor och dess kassaflöde Hybricon.

Hybricon arbetar nu med att anpassa Seavea Services tidigare lokaler till Hybricons verksamhet. Fastighetsägaren har lämnat positivt besked om lokalanpassning vilket innebär att Hybricon har för avsikt att flytta till denna lokal som ligger strategisk nära Umeå kollektivtrafikdepå.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)