Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hård revisorskritik mot Göteborgs Spårvägar

Göteborgs Spårvägar kör såväl buss- som spårvägstrafik. Företaget får nu hård kritik av Stadsrevisionen i Göteborg. Foto: Ulo Maasing.

Stadsrevisionen i Göteborg riktar hård kritik och en anmärkning mot kommunägda Göteborgs Spårvägar (GS) som bedriver såväl spårvägs- som busstrafik, rapporterar SvT Nyheter Väst. En anmärkning är den hårdaste kritik som revisionen kan ge ett kommunalt bolag.

Bakgrunden är att SvT Nyheter Väst i somras avslöjade en rad misstänkta oegentligheter inom GS sedan sju olika anställda hade slagit larm. Det handlade bland annat om jäv vid tillsättningar av tjänstr och oegentligheter vid upphandlingar.

Det ledde till att två chefer togs ur tjänst. Men enligt Stadsrevisionens ordförande Lars Berg(M) har föga hänt i övrigt.

– Det här är jätteallvarligt. Chefer på alla nivåer hade betett sig märkligt. Och trots att det uppdagades under sommaren så har styrelsen i bolaget varit passiv och oengagerad, säger han till SvT Nyheter Väst.

– Det här har säkert pågått i flera år.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)