Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina: Mångfald viktigt och berikande

Ulf Svensson, leveranschef, Nobina Skaraborg.

Bussoperatören Nobina vill underlätta för utrikes födda att komma in på arbetsmarknaden. Det framhöll Nobinas leveranschef i Skaraborg, Ulf Svensson, på ett seminarium på torsdagen. ”För oss på Nobina är mångfald inte bara viktigt, mångfald är berikande”, sa Ulf Svensson på seminariet som hade rubriken Sänka trösklarna på arbetsmarknaden för utrikes födda och arrangerades av bland andra Arbetsförmedlingen och Skaraborgs kommunalförbund.

– Som Nordens största kollektivtrafikföretag och en stor arbetsgivare har vi både ett ansvar och möjlighet att göra skillnad på riktigt. Bussförare är ett bristyrke och vi är övertygade om att mångfald berikar, därför är det en självklarhet för oss att försöka anställa utrikes födda, sa Ulf Svensson.

– På Nobina i Skaraborg är vi just nu drygt 500 medarbetare i olika åldrar, män och kvinnor, med olika bakgrund. Detta innebär en enorm samling av erfarenheter och kompetenser, och genom att varje dag ta tillvara på denna mångfald så får vi en enorm styrka.

– För oss är mångfald inte bara viktigt, mångfald är berikande. Av alla bussförare på Nobina i Skaraborg är idag ca 40 procent utrikes födda. Under våren kommer vi anställa ytterligare ca 35 personer och ungefär hälften av dem kommer vara utrikes födda, sa Ulf Svensson.

Bakgrunden till seminariet är att det går bra för Sverige med en stark arbetsmarknad, ökande sysselsättning och sjunkande arbetslöshet. Samtidigt har många företag svårt att få tag på personer med rätt kompetens. Inom bussnäringen är behovet av nya medarbetare, både förare och mekaniker, mycket stort.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)