Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart med program för Busstorget

Programmet är nu klart för årets upplaga av Busstorget. Foto: Hotel Tylösand.

Sveriges Bussföretag med medarrangörer är nu klara med programmet för årets upplaga av Busstorget. Där tas bland annat Transportstyrelsens ändrade tillsyn av kör- och vilotider upp. Nytt för i år är att bussleverantörerna får ett större utrymme i programmet och erbjuder gruppvis föreläsningar i bussarna. Busstorget äger i år rum  på Hotel Tylösand den 11 – 12 april.

En av de programpunkter som säkert kommer att tilldra sig mest intresse är när Gunilla Yourstone, sektionschef för kör- och vilotider på Transportstyrelsen, ska berätta om myndighetens ändrade tillsyn av kör- och vilotidsreglerna.

Oscar Sundås, ansvarig för turist- och beställningstrafikfrågor hos Sveriges Bussföretag, svarar på Busstorget för en genomgång av regelverk och nyheter när det gäller utlandsresor med buss. Preliminärt kommer också en programpunkt att ta upp frågan om momsåterhämtning i utlandet.

Branschens arbete med att få fler att utbilda sig till bussförare belyses av Maria Sjölin från Transportföretagen och Sveriges Bussföretags TURBO-grupp berättar om vilka frågor man just nu prioriterar.

Sveriges Bussföretag har tillsammans med Vector Nordic AB kommit överens om ett erbjudande för Sveriges Bussföretags medlemmar när det gäller att ställa resegarantier i form av en försäkringslösning. Lösningen och dess fördelar presenteras på Busstorget.

I gruppvisa föreläsningar kommer bussleverantörerna att belysa hur den tekniska utvecklingen och forskningen bidrar till att bussen blir ännu säkrare som transportmedel. Man tar också upp förarstöd i turistbussar.

Som vanligt kompletteras programmet med ett omfattande socialt program.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)