Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Länstrafiken Örebro: Repris för framgångsrik kampanj

Länstrafiken Örebro upprepar framgångsrik kampanj. Foto: Länstrafiken Örebro.

I fjol fick 4 000 bilister i Region Örebro län en möjlighet att prova att åka gratis med länstrafiken under två veckor. Efter kampanjen fortsatte 600 av provåkarna att resa med länstrafiken. Nu försöker Länstrafiken Örebro att reprisera fjolårets framgång.

Än en gång får 4 000 bilister i Region Örebro län chansen tt under två veckor resa gratis med Länstrafiken.

Prova-på-erbjudandet skickas i dagarna ut till 53 000 bilister i länet. Av dem som ansöker om att få bli testresenärer väljs 4 000 bilister ut. De utvalda testresenärerna kommer att få åka med Länstrafiken utan kostnad i två veckor under våren 2019.

För att delta i kampanjen krävs att resenärerna har körkort och är bilister i dag, och att de vill testa att resa kollektivt i stället.

– Vi vill att fler ska upptäcka fördelarna med att resa kollektivt och vi vet att den här typen av erbjudanden lockar många. Förra årets testresenärskampanj resulterade i att vanebilister som tidigare valt bort buss och tåg ökade sitt resande med kollektivtrafiken. Något som sedan höll i sig även efter kampanjens slut, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

Projektet finansieras av Tillväxtverket genom den Europeiska regionala utvecklingsfonden samt av Region Örebro län. Tillsammans med majoriteten av länets kommuner, universitetet och länsstyrelsen arbetar projektet för att inspirera fler att åka kollektivt, cykla eller gå.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)