Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nerskärningar hotar skånsk kollektivtrafik

Kraftiga nerskärningar hotar i skånsk kollektivtrafik enligt socialdemokraterna i region Skåne. Foto: Ulo Maasing.

Alliansen i Region Skåne planerar nerskärningar i kollektivtrafiken. Enligt ett pressmeddelande från Socialdemokraterna finns det en lista med 67 besparingsåtgärder som man hävdar att Alliansen vägrar att redovisa för oppositionen.

Enligt (S) handlar det om betydande nerskärningar i den skånska kollektivtrafiken med indragna linjer och turer. Effekten enbart i år förväntas bli 70 000 färre bussresor, trots att nerskärningarna ska göras först från och med augusti.

Enligt (S) har kollektivtrafiknämndens moderate ordförande stoppat offentliggörandet av en lista på 67 besparingsåtgärder.

– Att listan med de föreslagna nedskärningarna i trafiken inte fanns med när ärendet bereddes inför nämnden, och inte heller kommer att finnas med i handlingarna till kollektivtrafiknämndens möte är anmärkningsvärt. Vi har rätt att veta vad vi beslutar om och de skånska resenärerna har rätt att veta hur besluten påverkar deras resmöjligheter, säger Andreas Schönström (S).

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)