Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Resanderekord för Tallink och Silja

Tallink Grupp redovisar ett rekordresande 2018 med Tallinks och Silja Lines fartyg på Östersjön. Foto: Tallink Grupp.

Tallink Grupp, där varumärkena Tallink och Silja Line ingår, hade rekordmånga passagerare under 2018, rapporterar företaget. Totalt reste 9 760 469 passagerare med Tallink Grupps fartyg under det gångna året, jämfört med 9 755 720 år 2017. Även frakten ökade, medan antalet befordrade personbilar minskade något.

– Att vi har lyckats öka passagerarantalet ännu en gång, trots många utmaningar och faktorer som påverkar vår marknad, är definitivt ett resultat vi kan vara nöjda med. Dockningen av Baltic Princess i början av året, som var längre än ursprungligen planerad, påverkade våra passagerarantal tidigt på året. Men vi tog igen detta under vår högsäsong och uppnådde ett rekordantal passagerare igen i juli månad, säger Paavo Nõgene, koncernchef för Tallink Grupp.

– Under 2019 kommer flera fartyg i vår flotta att uppgraderas.

Tallink Grupp har fjorton fartyg och trafikerar sju olika rutter på Östersjön under varumärkena Tallink och Silja Line. Bolaget driver också fyra hotell: tre i Tallinn och ett i Riga. AS Tallink Grupp sysselsätter över 7 400 personer i sex länder.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)