Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor razzia mot taxiföretag i Skåne

Föremål för stor razzia från Kronofogden.

Det skånska taxiföretaget Ringduve Taxi som kör sjukresor och färdtjänst åt Region Skåne blev på onsdagsmorgonen föremål för en razzia från Kronofogdemyndigheten. Kronofogden ska beslagta totalt 37 av Ringduve Taxis bilar eftersom företaget inte har skött sina betalningar till leasinggivaren, skriver Kvällsposten.

Ringduve Taxi har under hösten haft stora ekonomiska problem och begärts i konkurs. Konkursförhandlingen har dock blivit skjuten framåt i tiden. Bolaget har också skatteskulder på 4,5 miljoner kronor.

Vid 11.30-tiden hade 22 av de 37 bilarna forslats bort med hjälp av bärgare och biträde av polisen.

Nyligen sa Malmö stad upp sitt skolskjutsavtal med företaget.

Enligt Lokaltidningen är Ringduve Taxi inblandat i en konflikt mellan grovt kriminella. Flera av den senaste tidens skjutningar, bilbränder och sprängningar i Malmö kan enligt Lokaltidningen kopplas till den konflikten.

Ringduve Taxi ingår i Svea Taxiallians där ett hundratal taxiföretag ingår. Det största av dessa är Taxi Stockholm. Svea Taxiallians skriver på sin hemsida att ”I en taxi från Svea kan du känna dig trygg. Vi vill att du ska få en så trygg och säker resa som möjligt. Det gäller allt från en korrekt prissättning till att våra duktiga chaufförer tar bra hand om dig. Svea Taxi Allians är kvalitetssäkrad taxi när den är som bäst.”

Share Dela

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)