Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tysk leder kollektivtrafikens EU-arbete

Sveriges Bussföretags Anna Grönlund passade på onsdagen på att gratulera Ulrich Weber till hans nya post som ordförande i UITP:s EU-kommitté.

Den internationella kollektivtrafikunion UITP fick på onsdagen en ny ordförande för sitt EU-arbete. UITP:s EU-kommitté valde då tysken Ulrich Weber som ny ordförande. Kommittén följer, påverkar och ger UITP:s medlemmar stöd i EU-relaterade lobbyfrågor. Såväl Sveriges Bussföretag som Svensk Kollektivtrafik är medlemmar i UITP.

Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund är en av ledamöterna i UITPs EU-kommitté.

På mötet på onsdagen diskuterades frågor relaterade till EUs förslag kring Öppna data i kollektivtrafik, en fråga som i Norden i princip redan är genomförd, samt senaste nytt kring klimat- och drivmedelsfrågor.

Här har UITP antagit en tydlig ståndpunkt som innebär att förbundet arbetar hårt för att få EUs olika institutioner att förstå att biodrivmedel som biodiesel är och kommer vara en viktig del för att klara omställningen till en fossilfri fordonsflotta i enlighet med politiska beslut inom EU.

Årets val till EU-parlamentet liksom Brexit var också ämnen som många mötesdeltagare passade på att lyfta med kollegor under mötets pauser.

Ulrich Weber är ansvarig för bransch- och EU-frågor inom tyska Stuttgarter Straßenbahnen AG, det kommunala lokaltrafikföretaget i Stuttgart. Han har tidigare bland annat varit anställd som den tyska lokaltrafikföreningen VDV:s representant vid UITP.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)