Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvos långfärdsbussar prisas i Spanien

Volvo 9900 är flaggskeppet i Volvos nya program av långfärdsbussar som lanserades 2018. Foto: Volvo.

Den nya generationen av Volvos långfärdsbussar har vunnit utmärkelsen Årets långfärdsbuss 2019 i Spanien. Bussarna, Volvo 9900 och Volvo 9700, premiärvisades i somras och är nu i serieproduktion. I motiveringarna till priset lyfter juryn fram bussarnas egenskaper när det gäller säkerhet, komfort, körbarhet och produktivitet. Prisutdelningen ägde rum på onsdagen i Madrid.

Juryn består av representanter från transportbranschen och utser årligen de bästa kommersiella fordonen för såväl person- som godstransporter på den spanska marknaden. Juryn leds av tidningen Revista Viajeros. Priset ses som ett av de mest prestigefyllda i branschen och i juryn sitter bland annat operatörer, branschorganisationer, myndigheter, tillverkare och resebyråer.

– Vi är väldigt stolta över utmärkelsen. Det är alltid en ära att få ett pris av den här kalibern, och vi ser det som ett bevis på det hårda jobb som lagts ner för att få fram de fina egenskaper som finns våra nya långfärdsbussar, säger Jaime Verdú, säljchef Volvo Bussar Spanien.

De nya långfärdsbussarna är Volvos största satsning inom segmentet på över 20 år.

Share Dela

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)