Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussar i väst byter utseende

Äldre buss med ny look. Alla Västtrafiks bussar kommer på sikt att målas i den ljusare blå färgen och med det grafiska mönstret. Foto: Jesper Wiberg.

Alla bussar som kör för Västtrafik ska få nytt utseende. Nu rullar de första bussarna med Västtrafiks nya utseende ut i trafik. Det är åtta bussar i Ale som målats om i en ny blå nyans och i ett nytt mönster. Alla Västtrafiks bussar kommer att stegvis få den nya designen i samband med att fordon byts ut vid avtalsförnyelser.

Den färg som bussarna målas i är samma som Västtrafiks huvudfärg. Mönstret är enligt Västtrafik framtaget som ett försök att skapa en ”tydligare identifikation” med västtrafik. Redan idag används mönstret av Västtrafik inom andra områden.

– Den här nya, lite ljusare blåfärgen passar bättre överens med Västtrafiks övriga formspråk. Våra bussar är ju de främsta reklampelarna för oss ute i trafiken så det känns spännande att få ge dem ett nytt och modernt utseende, säger Maria Björner Brauer, enhetschef för försäljning och marknad, Västtrafik.

De åtta bussarna i Ale är de första som får den nya färgen, men i samband med att ny trafik upphandlas framöver kommer på sikt samtliga av Västtrafiks nästan 1 900 bussar att få det nya utseendet. Den uppdaterade designen gäller bara utsidan på bussarna.

Eftersom bussarna lackas om vid nya avtal med trafikföretagen kommer det inte innebära några avbrott i trafiken och innebär inte heller någon extra kostnad för Västtrafik.

Till sommaren kommer ytterligare 19 bussar med nytt utseende att börja rulla i Ale och därefter är det Kungsbackas tur att få bussar med den nya designen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)