Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussutflykter för miljoner tack vare Kamprad

Länstrafiken Kronoberg driver projektet där familjen Kamprads stiftelse satsar miljoner på att ge äldre i Kronoberg möjlighet till bussresor på en eller flera dagar. Foto:Länstrafiken Kronoberg.

Äldre människor i Kronoberg får chansen att komma ut på bussresor tack vare en satsning från Familjen Kamprads stiftelse. Stiftelsen anslår i år fyra miljoner kronor till bussutflykter för äldre kronobergare, rapporterar Smålandsposten. Konceptet testades i fjol i Älmhult och nu får äldre i hela Kronoberg chansen till kortare eller längre resor med vad man kallar Trivselbussar.

I Älmhult genomfördes i fjol 25 olika resor och stiftelsen satsade då en miljon kronor, ett belopp som alltså i år fyrdubblas.

Projektet drivs av Länstrafiken Kronoberg. Beställningarna på dagsturer och resor med övernattning görs av äldreomsorgens medarbetare i regionens kommuner. Som mest ställer familjen Kamprads stiftelse upp med 50 000 kronor för en dagstur och 75 000 kronor för en tur som omfattar mer än en dag. Pengarna ska täcka buss, personalkostnader, måltider och aktiviteter under resan. På resorna ska såväl äldre som personal resa tillsammans.

– Det här var en av Ingvar Kamprads stora idéer. Han vill ge dem som inte hade möjlighet att resa ut så mycket en chans att se sig om, säger Lena Fritzén, verkställande ledamot i stiftelsens styrelse till Smålandsposten.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)