Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elmerca årets stadsbuss i Spanien

Mercedes-Benz eCitro har utsetts till Årets Stadsbuss 2019 i Spanien.

Mercedes-Benz nya, fullelektriska stadsbuss eCitaro har utsetts till Årets Stadsbuss 2019 i Spanien. Juryn utgjordes av 46 experter från trafikföretag och branschorganisationer. Bussen presenterades för första gången för en bredare publik på IAA-mässan i Hannover i oktober förra året och har sedan dess satts i serieproduktion.

Mercedes-Benz eCitaro är nu i trafik i flera tyska städer och kommer också att från augusti i år rulla i Ystad. I samband med elektrifieringen av stadsbusstrafiken där sätter då operatören Bergkvarabuss in fem eCitaro som därmed debuterar i svensk kollektivtrafik.

Enligt vad bussmagasinet.se erfar är eCitaro också beställd till ytterligare en svensk stad.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)