Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Högsta säkerhetsbetyget hittills för Nettbuss Travel

Expressbussföretaget Nettbuss Travel har fått toppbetyg i trafiksäkerhetsrevision. Foto: Nettbuss.

En extern revision av trafiksäkerhetsarbetet i expressbussföretaget Nettbuss Travel (Nettbuss Bus4You och Nettbuss Express) gav företaget det bästa betyg som bolaget någonsin har nått. Nettbuss Travel är certifierat enligt trafiksäkerhets-certifieringen ISO 39001 och den externa revisionen gjordes med anledning av detta. Högst betyg fick Nettbuss Travel i styrningen av verksamheten och inga andra avvikelser förekom, meddelar företaget.

Nettbuss Travel innehar ett certifierat ledningssystem för trafiksäkerhet (ISO 39001:2012) som årligen genom revision kontrolleras av extern revisor från ett ackrediterat certifieringsorgan.

– Bussen är redan idag ett av de allra säkraste sätt att transportera sig på och för oss är trafiksäkerhet den absolut viktigaste frågan. Vi arbetar aktivt med att identifiera risker och minimera dessa med en omfattande trafiksäkerhetspolicy. Årets resultat är ett kvitto på att vårt säkerhetstänk genomsyrar hela företaget från förare till ledning, vilket är mycket glädjande, säger Niklas Herbertsson, kvalitet- och miljöchef på Nettbuss Travel.

– Givetvis följer vi alla lagar som omfattar persontransport med buss och alla våra bussar är utrustade med bälten, alkolås, och utvalda bussar har dessutom trötthetsvarnare. Vi utbildar även våra förare i hjärt- och lungräddning, i brandsäkerhet och alla bussar genomgår regelbundna serviceprogram. Utöver det är våra interna krav på vinterdäck mer omfattande än vad lagen föreskriver, så säkerhetsfrågorna hos oss är minst sagt prioriterade, säger Niklas Herbertsson.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)