Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största busstillverkaren räknar med kraftig försäljningsökning

Till Oberwörder, chef för Daimler Buses, räknar med en kraftig försäljningsökning under 2019. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses, där bland andra Mercedes-Benz och Setra bussar ingår, räknar med en kraftig försäljningsökning under 2019. Det uppgav Till Oberwörder, chef för Daimler Buses, vid en presskonferens på onsdagen. Daimler Buses räknar också med en vinstmarginal på mellan fem och sju procent i år. Daimler Buses är den största busstillverkaren i Europa och Amerika.

– Vi är mycket nöjda med 2018 och har ökat vår globala försäljning avsevärt. Genom lanseringen av vår helelektriska Mercedes-Benz eCitaro, nya digitala tjänster och en ny generation minibussar har vi också tagit några viktiga steg mot framtiden. Vi har också satt upp några ambitiösa mål för det här året och räknar med en fortsatt tillväxt, förklarade Oberwörder på presskonferensen.

Han framhöll bland annat att Daimler Buses avser att utveckla sin globala marknadsnärvaro och inte minst stärka sin position på marknader som Nordafrika, Mellanöstern, Sydostasien och Indien. Under 2018 ökade Daimler Buses sin försäljning i dessa regioner med cirka 37 procent till närmare 7 000 enheter.

Oberwörder pekade också på lanseringen av den helelektriska stadsbussen Mercedes-Benz eCitaro och pekade på att bussen redan är anpassad för framtidens energitätare batterigenerationer med nya batterityper redan nästa år. från 2022 kommer eCitaros räckvidd dessutom att ökas genom en bränslecellsdriven räckviddsförlängare.

Daimler Buses redovisade 2018 en försäljning på 4 259 miljoner euro mot 4 524 miljoner euro året innan, det vill säga cirka 44,9 respektive 47,7 miljarder SEK. Rörelseresultatet minskade från 281 till 265 miljoner euro, cirka 2,96 respektive 2,79 miljarder SEK.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)