Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

S-förslag: Låt bussförarna sova nära jobbet

Oppositionsregionrådet Jens Sjöström(S). Foto: Anna Molander.

Den senaste veckan har präglats av kaotiska förhållanden i kollektivtrafiken i Storstockholm. Mängder av inställda tåg och bussar, stora förseningar och tiotusentals människor som inte har kunnat ta sig fram. Problemen har förstärkts av att inte heller bussförare och annan trafikpersonal har kunnat ta sig till jobbet när kollektivtrafiken har klappat ihop. Nu föreslår socialdemokraterna i Region Stockholm att bussförarna och annan trafikpersonal ska sova nära jobbet när förhållandena är sådana att stora trafikproblem kan väntas.

SL skulle alltså hålla ett antal beredskapslägenheter för ändamålet, tillräckligt nära depåer och avlösningsplatser för att bussförarna inte skulle vara beroende av kollektivtrafiken för att kunna ta sig till jobbet.

Till Sveriges Radio P4 Stockholm säger oppositionsregionrådet Jens Sjöström(S) att beredskapen är väldigt dålig när det gäller att kunna få förare på plats, både när det gäller bussar, tunnelbana, pendeltåg och lokalbanor.

– Beredskapsavtal finns ju i många andra branscher som är sårbara och viktiga samhällsfunktioner, och det är klart att när kollektivtrafiken står still eller har stora störningar i Stockholmsregionen så är det väldigt många resenärer

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)