Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Halv miljard i grönt lån för Nobina

Nobina ska använda pengarna från den gröna obligationen bland annat till investeringar i elbussar och laddinfrastruktur. Foto: Ulo Maasing.

Bussoperatören Nobina emitterade på onsdagen sin första gröna obligation för finansiering av bussar. Vi har tidigare rapporterat om Nobinas avsikter med obligationslånet som är den örsta gröna obligationen kopplat till kollektivtrafiken i Norden och den snabba gröna omställning som sker, med elektriska och fossilfria bussar.

Enligt Nobina har intresset från investerarna varit mycket stort när det gäller att bidra till en snabb omställningen med elektriska och fossilfria bussar.

Pengarna från obligationen kommer att användas till att finansiera elbussar, bussar som drivs helt av biobränsle och laddinfrastruktur för bussar.

– Vi är mycket glada över det stora intresse investerare haft för vår första gröna obligation. Den stora efterfrågan har möjliggjort en attraktiv finansieringskostnad för Nobina samt breddar även bolagets finansieringskällor. Totalt deltog över 70 unika investerare från fem olika länder i den slutliga orderboken och transaktionen blev mer än två gånger övertecknad. Med denna transaktion tydliggör vi Nobinas hållbara arbete samt påskyndar omställningen till en fordonsflotta som drivs till 100 procent med förnybar energi, säger Nobinas koncernchef och vd Magnus Rosén.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)