Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vildsvin inte skäl för skolskjuts

Inte skäl för skolskjuts. Foto: Micke/Wikimedia Commons.

Att det förekommer ilskna vildsvin i bygden räcker inte som skäl för att få skolskjuts. Det konstaterar förvaltningsrätten i en dom som avser en flicka i Nynäshamnstrakten, skriver Nynäshamns-Posten. Flickan har idag ett SL-kort som gör att hon idag reser kostnadsfritt till och från plugget. Men för att komma till bussen måste hon gå till fots gå 2,4 kilometer på en grusväg genom en skog. Vägen saknar såväl gångbana som belysning. Däremot finns i området många vildsvin.

Flickan och hennes vårdnadshavare har begärt att få kommunal skolskjuts med taxi. Motiveringen är att det i området finns många vildsvin som under vår och försommar har kultingar och kan vara aggressiva.

Först nekades flickan skolskjuts av kommunen, men beslutet överklagades. Nu har förvaltningsrätten gått på samma linje. En tolvårig flicka ska klara av att gå sträckan och att det finns vildsvin i området är inte något tillräckligt skäl för att hon ska få skolskjuts.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)