Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

35-årsjubileum för Ölvemarks Holiday

Ölvemarks Holiday inledde på torsdagen sitt 35-årsjubileum med att vinka av drygt 400 resenärer på en jubileumsresa till Prag.

Bussresearrangören Ölvemarks Holiday, som nu liksom Scandorama, ägs av Bergkvarabuss sparkade på torsdagen igång sitt 35-årsjubileum. Med på den första jubileumsresan för året var över 400 resenärer som reste med buss från Öresundsterminalen i Malmö till Prag.

Dagens jubileumsavgång är den första av elva som under året kommer att avgå till olika resmål.

– Vi brukar komma ner från kontoret och vinka av våra resenärer så ofta vi kan. Det är en härlig stämning med mycket förväntningar i luften, speciellt en dag som denna. Den här gången följer jag själv med som reseledare till Prag som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger Gustav Wenning, projektledare och reseledare på Ölvemarks Holiday.

För att markera jubileet vajade färgglada ballonger i luften när den första av fem dubbeldäckare rullade ut från terminalen.

– Trycket har varit så högt på vår jubileumsavgång till Prag att vi nu satt in en extra avgång i november. Så för den som missade marsavgången finns nu en chans till, säger Jeanette Larsson, marknadsansvarig på Ölvemarks Holiday.

Varje kommande månad under året bjuder på en speciellt utvald jubileumsavgång bland några av Ölvemarks Holidays populäraste resor.

Ölvemarks Holiday grundades 1984 av bröderna Bengt och Mats Ölvemark som tillsammans både körde bussarna och agerade reseledare. Första året följde 584 resenärer med på Bengts och Mats bussresor. I dag reser över 20 000 resenärer årligen med Ölvemarks Holiday, med buss, flyg eller både och.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)