Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kroppskameror på bussförare i Uddevalla

Västtrafik och Uddevalla Omnibus ska testa kroppskameror på bussförare i Uddevalla. Foto: Thomas Harrysson.

Västtrafik ska testa kroppsburna kameror på bussrna i Uddevalla. Stadsbussarna där körs av Uddevalla Omnibus på uppdrag av Bivab. Om försöken blir lyckade kan kamerorna bli permanenta.

– Våra tidigare försök på SJ Götalandståg har visat goda resultat och vi hoppas att det här testet ska ha samma effekt i Uddevalla. Förhoppningen är att det ska öka tryggheten för våra förare, säger Rebecca Sundborg, affärschef buss region på Västtrafik.

Kameran kommer att bäras av bussförarna i brösthöjd så att den syns tydligt. Inspelning och lagring kommer bara ske vid situationer där hot om våld eller våld förekommer. Allt material som spelas in är krypterat.

Bakgrunden är att det under förra året inträffade flera incidenter med hot och våld riktade mot förare i Uddevalla. Västtrafik tog då fram en handlingsplan tillsammans med Bivab och förarnas arbetsgivare Uddevalla Omnibus för att förbättra arbetsmiljön. Testet med kroppsburen kamera är en del av den planen.

– Det är viktigt att vi tar konkreta steg för att våra förare och resenärer ska känna sig trygga ombord på bussarna. Vi hoppas att de här kamerorna kan hjälpa till att åstadkomma det, säger Claes Burman Barkebo, vd på Uddevalla Omnibus.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)