Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Designpris till Volvo

Prisad Volvo. Foto: Volvo Bussar.

Volvos nya turistbuss, Volvo 9900, som introducerades i fjol har tilldelats det prestigefyllda designpriset Red Dot Award i kategorin Produktdesign 2019.

Bussen är enligt Volvo designad för att vara bränslesnål, ge stabilitet vid högre farter samtidigt som den ska erbjuda en förstklassig reseupplevelse för resenärerna ombord.

– Vi har designat Volvo 9900 inifrån och ut. Omtanke om föraren och passagerarna har hela tiden varit huvudfokus. Bussen har en inbjudande och komfortabel interiör och en yttre design som utstrålar säkerhet och förtroende. Vi är väldigt stolta och glada över att vårt nya flaggskepp får så mycket uppmärksamhet, säger Dan Frykholm, designchef Volvo Bussar.

Red Dot Award: Product Design är en av världens största designtävlingar. I årets upplaga tävlar fler än 5500 produkter från 55 länder. Den internationella juryn består av experter från flera discipliner.

Red Dot Design Award är uppdelad i tre discipliner: Red Dot Award: Produktdesign, Red Dot Award: Varumärken och kommunikationsdesign och Red Dot Award: Design Begrepp. Tävlingen startade år 1955, namnet och varumärket Red Dot skapades på 1990-talet av Red Dots VD, professor Dr. Peter Zec. Sedan dess är Red Dot en etablerad symbol för hög designkvalitet. Vinnarna presenteras i årsböcker, museer och på webben Ytterligare information: www.red-dot.org.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)