Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Eberspächer kyler elektriska kineser i Israel

Bussar från BYD till Israel – tyska Eberspächer ser en möjlighet till global expansion på elbussmarknaden.

Tyska Eberspächer, här i Sverige mest känt för värmare till bussar och andra fordon, ska kyla Kinatillverkade elbussar i Israel. Klimatanläggningar för elbussar är en särskild utmaning eftersom det gäller att hushålla maximalt med energi för att inte begränsa bussarnas räckvidd. Nu ska Eberspächer utrusta mer än 40 batteribussar i Israel från de kinesiska tillverkarna BYD och Golden Dragon med klimatanläggningar för såväl heta sommardagar som kyliga vinternätter.

Det handlar om kraftfulla system som bygger på värmepumpsteknologi och är helt elektriska. Systemet, Eberspächers AC 136 AE HP, är särskilt utvecklat för el- och hybridbussar som kör i områden med stora temperatursvängningar. Förkortningen AE HP i produktbeteckningen står för All Electric Heat Pump.

– Kinesiska busstillverkare har en enorm andel av den globala marknaden för elbussar, säger Oliver Wels som är chef för Eberspächers system för klimatkontroll i bussar.

– Därför är ett samarbete med BYD och Golden Dragon ett avgörande steg för oss i ambitionerna att ytterligare öka vår närvaro på den globala elbussmarknaden.

Flertalet av de aktuella bussarna ska gå i trafik i Tel Aviv, Haifa och senare även i Jerusalem.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)