Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo slutar sälja nya bussar i Danmark

Volvo slutar sälja nya bussar i Danmark.

Volvo Bussar har beslutat att sluta sälja nya bussar i Danmark. Nybussförsäljningen upphörde i månadsskiftet. Anledningen är att Volvos Bussars produktionskapacitet inte räcker för att klara efterfrågan i Europa.

– Det stämmer. Vi kommer att fortsätta erbjuda god service och support till våra kunder när det gäller deras befintliga bussflotta, men prioriterar andra marknader när det gäller produktionskapacitet och nyförsäljning., bekräftar Helena Lind, presschef vid Volvo Bussar.

Redan beställda, men ännu inte levererade bussar ska också levereras.

Enligt branschorganisationen De Danske Bilimportører var Volvo vid årsskiftet näst största bussmärke i Danmark. Av 8 989 tunga bussar (alltså bussar över 3,5 ton) var Mercedes-Benz största bussmärke med 2 967 bussar, följt av Volvo med 1 641 bussar och Scania med 1 065 bussar.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)