Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Luleå kan missa miljoner i elbusspremie

En av Luleås elbusar i trafik innan man sökte elbusspremien. Foto: Louleå kommun.

Kommunala Luleå Lokaltrafik kan komma att mista miljoner i elbusspremie för sin satsning på elbussar, rapporterar Norrbottens-Kuriren. Dels har man skickat in sin ansökan till Energimyndigheten för sent, dels har myndigheten förlorat 20 miljoner i anslag sedan KD-M-budgeten klubbades av riksdagen i höstas. LLT:s elbusspremie är värd 4 448 040 kr.

– Vi har en köordning och Luleå är en bit ner i den och eftersom våra ramar har minskat kan vi inte ta hur många som helst, säger Peter Dädeby, handläggare vid Energimyndigheten till Norrbottens-Kuriren.

Dessutom skickades ansökan in den 12 december och då var redan tre av LLT:s fem elbussar i trafik. Men villkorren för elbusspremien är att man endast får söka premie för bussar som ännu inte är i trafik i Sverige.

Peter Dädeby utesluter dock inte att LLT:s ansökan godkänns.

– Det kan bli så att vi godkänner ansökan men jag vet inte, säger han till tidningen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)