Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre än väntat för Skellefteå Buss

Skellefteå Buss gick bättre än budgeterat i fjol. Foto: Skellefteå Buss.

Det kommunägda bussbolaget Skellefteå Buss gjorde i fjol en vinst på över två miljoner kronor enligt företagets bokslut. Resultatet överträffar budgeten. Samtidigt ökade resandet med företagets bussar med närmare två procent.

Totalt gjordes i fjol  1 284 057 resor i stadstrafiken i Skellefteå under 2018, vilket går att jämföra med 1 261 773 under 2017. Resandeökningen är en förklaring till Skellefteå buss plusresultat i bokslutet 2018 på 2 154 000 kronor före dispositioner och skatt.

Det är främst sommaren som trots vackert och varmt väder har bidragit till det ökade resandet. Under höstmånaderna, däremot har resandet varit lägre än under 2017. Det förklarar Skellefteå Buss med att många elever till höstterminens början flyttades från en skola som betjänades av Skellefteå Buss till en annan skola.

– Intäkterna har ökat och vi har haft god kostnadskontroll. Vi har även lyckats sluta mer förmånliga avtal och kommit ur de avtal som inte varit lönsamma. Vi har sammantaget en stabil ekonomi med en stark soliditet som skapar förutsättningar för de kommande investeringarna vi ska göra i verksamheten, säger Skellefteå Buss´ vd Andreas Olofsson.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)