Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hockeyprofil blir ny vd för Länstrafiken Norrbotten

Mats Aspemo, ny vd för Länstrafiken Norrbotten.

Styrelsen för Länstrafiken i Norrbotten utsåg på onsdagen Mats Aspemo, Leksand, till vd för Länstrafiken. Samtidigt utsågs Mats Aspemo till vd i Länstrafikens dotterbolag Bussgods i Norrbotten och Serviceresor i Norr samt till myndighetschef för den regionala kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten.

Mats Aspemo är 57 år och tillträder sin nya tjänst i slutet av augusti då han efterträder den nuvarande tillförordnade vd:n Thomas Björk. Länstrafikens nye vd har sina rötter i Norrbotten och kommer att lämna Dalarna i samband med att han tillträder sin nya tjänst.

Mats Aspemo kommer närmast från en tjänst som vd för Dalafrakt. Han har dessförinnan haft tjänster bland annat som vice vd för Ejendals i Leksand, vd i Urho Viljanmaa Oy (Jalas), vd för Leksands IF Ishockey och har dessutom jobbat som redovisningschef för LKAB Malmberget.

En av de uppgifter han får ta sig an är framtiden för Bussgods i Norrbotten vars verksamhet analyseras just nu.

– Analysen får visa om vi ska fortsätta med Bussgods eller avveckla dotterbolaget. Det krävs att jag lyssnar av personalen och de inblandade politikerna i Länstrafiken.  De vet var skon klämmer, så min första tid blir att skaffa mig en nulägesbild, säger Mats Aspemo till Norrbottens-Kuriren.

– Vi är mycket glada över att vi har kunnat knyta Mats, med sin gedigna bakgrund, till den viktiga tjänsten för utvecklingen av kollektivtrafiken i länet. Extra roligt att det är en ”hemvändarfamilj” som vi välkomnar åter till länet, säger Lenita Ericson (S), vice ordförande i Länstrfiken Norrbotten.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)