Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nu är rekordtorget invigt

Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund öppnade vid lunchtid det rekordstora Busstorget. Foto: Paula Isaksson.

Vid lunchtid på torsdagen invigdes Busstorget som i år har lockat fler deltagare än någonsin. Inriktningen är som vanligt på bussturism och förutom flera aktuella branschfrågor står mingel med utställare och branschkollegor på programmet, för att inte glömma möjligheten att provköra bussar.

Busstorget, som är ett årligt evenemang sedan 2015, vänder sig till bussföretagare, bussresearrangörer och andra med kopplingar till branschen. I år äger de två fullspäckade dagarna rum på Hotel Tylösand utanför Halmstad. Antalet deltagare är rekordhögt, 235 mot förra årets 183. Dessutom medverkar 15 utställare.

– Att det kommit så många i år tror jag beror på att konceptet Busstorget har blivit mer etablerat som mötesplats, det tar ett tag att få upp ett sådant här evenemang. Jag har också hört att platsen lockar många och så har vi många bra utställare på plats. Dessutom lockar ju alltid bussarna, säger Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag.

På programmet står allt från Transportstyrelsens ändrade tillsyn av kör- och vilotider till vad som gäller för utlandsresor och hur branschen arbetar för att rekrytera bussförare. Ett nytt inslag är också busstillverkarnas gruppvisa föreläsningar om det senaste inom både säkerhet och förarstöd, som äger rum inne i deras fordon.

– Vi har lyckats fånga in branschens hetaste ämnen, vi har hittat ett program som inte innehåller så många punkter men som har just det som branschen diskuterar. I år tar vi också tillvara på möjligheten att det finns bussar på plats och låter vissa punkter äga rum i dem istället för på scenen, säger Anna Grönlund.

Busstorget arrangeras av Sveriges Bussföretag tillsammans med busstillverkarna Mercedes-Benz, Setra, Neoplan, MAN, Scania, Volvo och VDL.

Av Paula Isaksson.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)