Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny busschef hos Scania Sverige

Henrik Eng tillträder som busschef vid Scania Sverige AB den 1 maj. Han efterträder Krister Thulin som har lämnat företaget. Foto: Scania.

Scania Sverige får ny busschef. Det är Henrik Eng, som arbetat länge inom Scania. Han efterträder Krister Thulin som har lämnat Scania efter att ha arbetat som busschef i företaget sedan 2015. Scania förklarar bytet av busschef med att Scania Sverige har ändrat sin strategi, även inom bussorganisationen.

Henrik Eng kommer närmast från en post som ansvarig för stadstrafikprodukter på Scania Trucks. Han kom till Scania som trainee 2002 och har bland annat varit engagerad i företagets lastbils- och bussförsäljning i Asien och Stillahavområdet. 2011 – 2014 var han chef för produktutveckling i Scanias bussverksamhet.

– Det stämmer att jag har lämnat Scania. Det var dags att göra något annat, kommenterar Krister Thulin.

Jennifer Erdtman, kommunikationschef vid Scania Sverige, förklarar att företaget under en längre tid har utvecklat sin organisation.

– Det gäller även på vår bussorganisation där vi har ändrat vår strategi från att fokusera på volymaffärer till att nu fokusera mer på lönsamhet i varje affär.

– Vi har därför bland andra rekryterat en ny busschef, Henrik Eng, som börjar sitt uppdrag den 1 maj. Henrik Eng har efter 17 år på Scania och många tunga positioner inom bussorganisationen på Scania CV både i Sverige och utomlands. Det är en mycket värdefull och stark erfarenhet av denna typ av strategier och han är således precis rätt person att leda vår bussorganisation in i framtiden.

– Krister Thulin arbetar inte längre som busschef men det var en överenskommelse där han även blev erbjuden ett annat jobb på Scania. Inget kring detta skedde hastigt utan är en naturlig utveckling för oss som bolag och även för individen där vi vill se att alla utvecklas och byter roller med passande tidsintervall, framhåller Jennifer Erdtman.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)