Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kraftig ökning av bussresandet i skånska städer

Resandet med stadsbussarna i Malmö ökade med starka 8,8 procent under det första kvartalet i år jämfört med samma period 201§8. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med stadsbussarna i Malmö, Helsingborg och Lund ökar kraftigt. Det framgår av Skånetrafikens kvartalsrapport. Totalt har resandet med Skånetrafikens bussar och tåg ökat med 4,3 procent under det första kvartalet i år, jämfört med samma period förra året.

Stadsbussresandet i flera av de skånska städerna har haft en mycket stark utveckling.

I Malmö har resorna med stadsbussarna ökat med så mycket som 8,8 procent. Det är nästan en miljon fler resor än samma period förra året. I Helsingborg har resorna med stadsbussarna ökat med 4,6 procent och i Lund med knappt en procent på motsvarande sätt. I Kristianstadområdet väljer allt fler att resa med Skånetrafikens regionbussar.

De skånska regionaltågen, Pågatågen, har ökat med 1,8 procent i antalet resor jämfört med samma period förra året. Skånetrafiken förklarar ökningen med bland annat nya tåg och starkt förbättrad punktlighet.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)