Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ärofyllt namn på ny Viking

Viking Lines nya fartyg, som sätts i trafik mellan Stockholm och Åbo 2021, ska heta Viking Glory. Fartyget drivs av bland annat två rotorsegel. Bild: Viking Line.

Viking Lines nya, klimatsmarta fartyg kommer att sättas i trafik år 2021. Viking Glory kommer att gå varje kväll från Stadsgården i Stockholm till Åbo i Finland och åter från Åbo nästa dag. Fartyget byggs just nu i Xiamen i Kina. Inför att namnet ska ristas i plåten bestämde sig rederiet för att ta hjälp av allmänheten.

Viking Glory får en passagerarkapacitet på 2 800 resenärer och 922 hytter.

Fartyget utrustas med vindkraftsdrivna rotorsegel och kommer tt drivas med LNG, flytande naturgas.

– Engagemanget har överträffat alla våra förväntningar, vi är så glada och tacksamma över att tusentals människor har tagit sig tiden att hjälpa oss med att välja namn. Nu ser vi fram emot att fortsätta skapa Viking Glory, säger Gustaf Eklund, Head of Business Development och ansvarig för utvecklingen av det nya fartyget hos Viking Line.

Av de som deltog i tävlingen belönas de som var först om att föreslå vart och ett av de tio finalbidragen med varsin premiärkryssning med det nya fartyget. Förstapriset i form av två hedersplatser på jungfruturen 2021 går därmed till den som var först om att föreslå namnet Glory.

Totalt deltog 22 500 personer med namnförslag, varefter drygt 30 000 var med och röstade på finalbidragen.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)