Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ett nytt namn när Sveriges Bussföretag valde ny styrelse

Gunnar Schön, vd för Transdev Sverige, omvald ordförande i Sveriges Bussföretags styrelse. Foto: Transdev.

Ett nytt namn steg in i styrelsen för Sveriges Bussföretag när organisationen på måndagen höll sin årliga stämma. Det är Arne Veggeland, vd för Vy Sverige AB (tidigare Nettbuss) som efterträder Stefan Magnusson i bussföretagens styrelse. Den övriga styrelsen omvaldes, med Transdev Sveriges vd Gunnar Schön som ordförande.

Arne Veggeland, vd Vy Sverige AB. Foto: Vy Buss.

– Det är hedrande att fått fortsatt förtroende att leda styrelsen i Sveriges Bussföretag. Branschen står inför flera stora utmaningar. Vi ser ett stort rekryteringsbehov av både bussförare och servicetekniker de kommande åren och här måste bussföretagen samarbeta för att skapa intresse för vår bransch. En annan utmaning är den fortsatta omställningen mot en klimatsmart transportsektor.

– Vi har kommit väldigt långt i branschen men vi ser till exempel att införandet av elbussar innebär nya frågeställningar som kräver en aktiv dialog med politiker och myndigheter, säger Gunnar Schön, omvald ordförande i Sveriges Bussföretag.

– Jag ser fram mot att bli styrelseledamot i Sveriges Bussföretag. Tidigare har jag haft en liknande roll i Norge i 15 år. Det ska bli spännande att även få hjälpa till att utveckla bussbranschen i Sverige, säger Arne Veggeland vd för Vy Sverige AB.

Här är hela den nya styrelsen i Sveriges Bussföretag:

• Gunnar Schön, Transdev Sverige AB, ordförande
• Elisabet Angelin, Tomas Buss AB
• Helen Bergh, MK Bussresor AB
• Alan Björk, Björks Buss AB
• Tomas Byberg, Byberg & Nordins Busstrafik AB
• Henrik Dagnäs, Nobina Sverige AB
• Johan Ekman, EkmanBuss Flexibussitet AB
• Jan Kilström, Keolis Sverige AB
• Arne Veggeland, Vy Sverige AB
• Mikael Nilsson, Tjörnarp Buss & Åkeri AB
• Christian Plyhm, Connect Bus AB
• Johan Åhlander, Arriva Sverige AB

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)