Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stena Line hissar regnbågsflaggan

All Aboard – Alla Ombord! Stena Line hissar regnbågsflaggan under drygt två veckor i juni.

Rederiet Stena Line hissar i sommar regnbågsflaggan på alla sina färjor och terminaler i hela Europa. Det sker i samband med EuropPride den 1 – 16 juni. Årets EuroPride äger rum i Wien och sponsras av bland andra Stena Line. Med budskapet ”Alla ombord” vill företaget visa att man står enat i att stödja lika rättigheter och möjligheter för alla.

– På Stena Line är alla välkomna. Oavsett om du vill arbeta här, resa med oss, eller vara en av våra samarbetspartners. Vi är stolta över att fortsatt stå bakom EuroPride, och dess värderingar inom jämställdhet och mångfald; diskriminering oavsett form har ingen plats hos Stena Line, säger Ian Hampton, Chief People & Communications Officer på Stena Line.

Under Europride den 1 – 16 juni kommer Stena Line att hissa regnbågsflaggan på sina färjor och terminaler över hela Europa samt i sina digitala kanaler såsom hemsidor, sociala medier och digitala skärmar ombord.

Från rederiet framhåller man att det faktum att samtliga Stena Lines regioner är involverade sänder ett viktigt budskap om att företaget står enat i frågan om att stödja lika rättigheter och möjligheter för alla och att Stena Line tar sitt ansvar för att främja en värld av tolerans och förståelse istället för trakasserier och diskriminering.

– Tillsammans är vi mer än 7 200 medarbetare som arbetar för att skapa en trevlig upplevelse för alla våra gäster. För att vi ska kunna åstadkomma det, måste vi se till att ha ett hållbart arbetsklimat fritt från trakasserier, där alla får samma möjligheter oavsett ålder, religion, kön, könsidentitet, sexuell läggning, etnicitet eller funktionsnedsättning, säger Margareta Jensen Dickson, Head of People på Stena Line.

För att uppnå den visionen har Stena Line bestämt att en obligatorisk mångfalds- och antitrakasseriutbildning ska bli en del av introduktionsprocessen för samtliga chefer och nyanställda. Stena Line lanserar också en arbetsgrupp som kommer att fokusera på att förbättra arbetet med jämställdhet och mångfald inom bland annat rekrytering och vidareutbildning.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)