Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Friande dom om Svegolyckan överklagas

Chefsåklagare Stefan Ekeroth vid Östersunds tingsrätt har beslutat att överklaga den friande domen mot bussföraren vid Svegolyckan. Föraren friades i april på alla åtalspunkter. Vid olyckan, som inträffade i april 2017, omkom tre skolungdomar och många skadades då en dubbeldäckare körde av vägen under en skidresa. Bussföraren åtalades för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada, men friades i april i år av Borås tingsrätt.

Men nu väljer chefsåklagare Stefan Ekeroth vid tingsrätten i Östersund att överklaga den friande domen.

– Av mitt överklagande framgår att jag anser att tingsrätten på ett riktigt sätt värderat bevisningen i fråga om orsaken till olyckan. Dock är jag av uppfattningen att tingsrättens bedömning i frågan om förarens oaktsamhet är felaktig i ljuset av tidigare domstolspraxis om oaktsamhetsbrott i trafiken, skriver Stefan Ekeroth i ett pressmeddelande.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)