Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lättare för bilister som vill åka kollektivt

Kan betalas via parkeringsapp. Foto: Ulo Maasing.

För att göra det enklare för resenärer som vill kombinera resor med bil och kollektivtrafik går det nu att köpa Västtrafiks biljetter i Parkering Göteborgs app. Möjligheten att köpa Västtrafikbiljetten i parkeringsappen är enligt Västtrafik ett stort steg på vägen mot att så småningom kunna lösa människors behov av mobilitet i ett enda köp.

Västtrafik ser samarbetet med Parkering Göteborg som unikt. Genom detta vill man sänka tröskeln till en mer kombinerad mobilitet och bidra till ett tillgängligt och hållbart Göteborg.

– Om du väljer kollektivtrafik, går eller cyklar när du kan och bara tar bilen när du måste kommer problemen med köer och dålig luft att minska, säger Maria Stenström, vd på Göteborgs Stads parkering.

– Vi vet att det finns tillfällen när bilen är enda alternativet men när möjlighet finns vill vi underlätta för hållbara val i vardagen.

Att kunna köpa Västtrafikbiljetten i appen Parkering Göteborg är ett första steg mot det som kallas kombinerad mobilitet. På sikt hoppas Göteborgs Stads Parkering och Västtrafik att man ska kunna erbjuda parkering vid så kallade mobilitetshubbar. Från dem kan kunderna sedan ta sig vidare med buss, spårvagn, cykel eller andra mobilitetstjänster mot sitt mål i de centrala delarna av staden.

– Vi hoppas att det blir attraktivt för våra kunder att kombinera olika färdsätt, för att skapa relevanta och mer hållbara resor. Digitalisering och öppen data skapar nya möjligheter för hur vi människor förflyttar oss, det här är ett sätt för oss att testa nya affärsmodeller anpassade utifrån hur våra kunder vill resa, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

I ett första skede kan man i appen Parkering Göteborg köpa enkelbiljetter samt dygnsbiljetter för vuxen: Göteborg, Göteborg + samt Göteborg ++. Tjänsten kommer till en början att erbjudas fram till 31 augusti men planen är att den ska kunna permanentas.

Varje dag startas närmare 50 000 parkeringar i appen Parkering Göteborg, det blir 17 miljoner på ett år.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)