Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina köper Setra till Sörmland

I ordern från Nobina ingår 23 lågentrébussar av typen Setra 416 LE business. Foto: Daimler Buses.

Bussoperatören Nobina har beställt 34 Setra MultiClass för sin trafik i Sörmland på uppdrag av Sörmlandstrafiken. Nobina vann i fjol en stor trafikupphandling i Sörmland där man fick förnyat förtroende för sin trafik i södra och Västra Sörmland.

Det tioåriga avtalet träder i kraft i augusti. Nu har Nobina beställt 34 Setra MultiClass för trafiken. Sedan tidigare är det känt att Nobina skaffar 24 BYD elbussar för stadstrafiken i Katrineholm, Flen och Nyköping.

De 34 nya bussarna från Setra är 23 lågentrébussar av typen Setra 416 LE business samt elva stycken Setra 417 UL. De sistnämnda är höggolvsbussar anpassade för regiontrafik. Båda modellerna drivs på HVO i enlighet med Sörmlandstrafikens krav.

– I det här trafikavtalet lägger vi stor vikt vid kundnöjdhet och punktlighet. Vi har sedan tidigare lågentrébussar från Setra i vår flotta och det är våra goda erfarenheter av dessa som gjort att vi valt att investera i dessa bussar säger Helena Ericson, Area Fleet Manager på Nobina.

Samtliga bussar som Nobina nu beställt från Daimler Buses kommer att vara utrustade med hjärtstartare, WiFi, två uppsättningar av infotainmentskärmar samt USB-uttag vid varje plats. För att öka säkerheten för de allra minsta passagerarna kommer det även att finnas två integrerade babyskydd i varje buss. De nya bussarna kommer också att utrustas med en sensor över varje dörr för att kunna räkna hur många personer som kliver på och av. Setra 417 UL kommer dessutom att ha toalett ombord.

– Vi har ett långt och nära samarbete med Nobina på flera orter i Sverige. Därför känns det extra kul att Nobina återigen satsar på bussar från Daimler och att de har fått förnyat förtroende av Sörmlandstrafiken. Med MultiClass får Nobina och deras passagerare mångsidighet, driftsäkerhet och effektivitet utöver det vanliga, säger Mats Wallin, Key Account Manager i Daimlers buses fleet-team.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)