Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skellefteå Buss´ vd lämnar

Andreas Olofsson lämnar vd-posten på Skellefteå Buss. Foto: Skellefteå Buss.

Andreas Olofsson, vd för kommunägda Skellefteå Buss AB, lämnar på egen begäran företaget för att istället bli vd på Skellefteå Taxi. Han har arbetat på Skellefteå Buss i närmare sju år och tillträder sin nya tjänst den 1 december.

– Jag känner mig trygg med att lämna över vårt kommunala kollektivtrafikbolag i händerna på människor som vill fortsätta att driva utveckling. Skellefteå buss står väl rustat inför de möjligheter och utmaningar som företaget står inför och kommer även fortsättningsvis att ha en viktig samhällsbärande roll i ett växande Skellefteå, säger Andreas Olofsson.

Under sin uppsägningstid fortsättr han att arbeta på som vd på Skellefteå Buss.

Andreas Olofsson är civilekonom och född 1978. Till Skellefteå Buss kom han närmast från Skellefteå kommun där han under fyra år arbetade med övergripande ekonomifrågor som chefscontroller och redovisningschef på kommunledningskontoret.

Hans vd-tid har inte varit helt okontroversiell. Lokala medier har bland annat uppmärksammat två resor till Spanien respektive Kina på inbjudan av en busstillverkare, liksom ansträngda relationer till förarkåren i företaget som lett till att ägarna initierat ett förändringsarbete i Skellefteå Buss.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)