Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elektriskt och digitalt från Mercedes-Benz på UITP-mässan

På UITP:s stora kollektivtrafikmässa i Stockholm 10-12 juni ställer Mercedes-Benz ut sin fullelektriska stadsbuss eCitaro…

Mercedes-Benz bussar kommer på UITP:s stora mässa och kongress i Stockholm 9-12 juni att presentera tre av sina bussmodeller samt digitala lösningar för bussflottor. Som huvudsakligt dragplåster har man sin fullelektriska stadsbuss eCitaro. Dessutom finns på plats nya Sprinter City 75 som för några månader sedan utsågs till Året Minibuss 2019. På plats kommer även en Citaro gasbuss att finnas. UITP är kollektivtrafikbranschens världsorganisation.

… liksom Sprinter City 75. Bilder: Daimler Buses.

eCitaro är den senaste tillökningen i Mercedes-Benz Citarofamiljen. Bussen visades för första gången i Sverige förra året och är nu i serieproduktion. Bland andra Bergkvarabuss har beställt eCitaro för trafik i Ystad och Trelleborg. Premiär för elbussarna i Ystad blir det den 17 augusti.

I anslutning till eCitaro visar Mercedes-Benz sina lösningar för elektromobilitet med bland annat kraftförsörjning, laddinfrastruktur, telematik, omloppsplanering, service och personalutbildning.

I Mercedes-Benz monter på Stockholmsmässan visas också nya Sprinter City 75. Beroende på version kan den ta upp till 38 passagerare. Även gasbussen Citaro NGT finns på plats.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)