Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny brand i biogasbuss (uppdaterad version)

En biogasbuss i trafik för Skånetrafiken i Malmö totalförstördes vid en brand på tisdagseftermiddagen. Branden inträffade i Västra Hamnen i Malmö. Bussen hade vid tillfället inga passagerare. Endast föraren var ombord, men blev inte skadad.

– Det har varit ett väldigt snabbt förlopp, den var i stort sett övertänd när vi kom dit, säger Måns Krook, inre befäl på räddningstjänsten i Malmö till Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Vid 16-tiden var platsen fortfarande avspärrad. Orsaken till branden är inte klarlagd, men bussen ska inte ha kolliderat med något. Enligt räddningstjänsten förelåg ingen explosionsrisk eftersom gastubernas smältsäkringar löstes ut som de ska i liknande situationer.

Både SvT Skåne och SR Malmöhus har filmer som visar det dramatiska brandförloppet. På SvT Skånes film, som du hittar här, ser man hur en våldsam eldslåga slår ut sidledes, 5 – 6 meter från bussen när en av säkerhetsventilerna löser ut. Om en brandman eller någon annan person hade befunnit sig  på 8 – 10 meters avstånd från bussen hade vederbörande blivit svårt skadad eller omkommit.

På SR P4 Malmöhus film, som du kan hitta här och som är längre, ses hur några säkerhetsventiler löser ut med en låga uppåt, och en ventil löser ut sidledes.

Bussen, som ägs av Nobina, blev helt utbränd.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)