Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Växjö på väg att bli elektriskt

Stadsbussarna i Växjö kommer att köras på el från sommaren 2023. Då börjar ett nytt trafikavtal att gälla och inför upphandlingen av busstrafiken i Kronoberg har Region Kronoberg låtit utreda vilken typ av bussar man ska satsa på i framtiden. Nästa vecka ska politikerna i regionfullmäktige fatta ett inriktningsbeslut i frågan.

Slutkört 2023. Sommaren 2023 kommer dagens gasbussar i stadstrafiken i Växjö att bytas mot elbussar. Foto: Länstrafiken Kronoberg.

Det förslag som regionens trafiknämnd har tagit fram innebär att stadstrafiken i Växjö ska elektrifieras. Regionbusstrafiken ska köras med fossilfria drivmedel och det kan där bli fråga om hybridbussar.

Ursprungligen låg ett förslag tt åtminstone de regionbussar som är stationerade i Växjö skulle köras på biogas, men slutligen fastnade politikerna i trafiknämnden för att föreslå att skriva att ”flera fossilfria bränsletyper kan vara aktuella”.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)