Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dyrare ta bussen i Gävleborg

Blir dyrare. Foto: Ulo Maasing.

Det kommer att bli dyrare att åka buss eller tåg i Gävleborg. Den politiska ledningen i Region Gävleborg presenterade på måndagen sitt budgetförslag inför nästa år. Totalt handlar det om kostnadsminskningar på nästan 600 miljoner kronor. En av åtgärderna är att höja biljettpriserna i kollektivtrafiken.

Beskedet kommer en vecka efter att det blev klart att regionens kommuner ska pumpa in 40 miljoner kronor för att rädda det kommunägda biogasverket och att marknaden för verket ska säkras bland annat genom att samtliga 51 stadsbussar i Gävle ska drivas med gas från verket. Idag har Gävle 15 biogasbussar.

Totalt ska prishöjningarna i kollektivtrafiken dra in 25 – 30 miljoner extra till regionen. Enligt förslaget ska enkelbiljetterna bli dyrare och flera rabatter försvinna helt eller försämras.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)