Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus tar upp fighten om Arlandatrafiken

Den 25 jun,omedelbart efter midsommarhelgen, tar FlixBus upp konkurrensen om resenärerna mellan Stockholm och Arlanda flygplats. Foto: FlixBus.

Expressbussjätten FlixBus tar nu upp konkurrensen med Flygbussarna och Arlanda Express om resandet mellan Stockholm och Arlanda flygplats. Från och med tisdag 25:e juni börjar FlixBus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm Cityterminalen och Arlanda. Restiden är cirka 45 minuter och biljettpriserna börjar på 39 kronor mot Flygbussarnas lägsta pris idag på 99 kronor för vuxna. Trafiken körs varje halvtimme och FlixBus stannar även S:t Eriksplan, Norra Stationsgatan, Haga Norra, Frösunda och Järva Krog, alltså samma hållplatser som Flygbussarnas citylinje.

Trafiken börjar direkt efter midsommar, den 25 juni.

– Den nya linjen är en väldigt spännande satsning för FlixBus. Under en längre tid har vi fått önskemål från kunder om att införa mer frekventa och regelbundna avgångar till Arlanda. Med den nya linjen erbjuder vi ett väldigt prisvärt och smidigt färdsätt till och från flygplatsen, säger Peter Ahlgren, vs för FlixBus i Norden.

Bussarna avgår varje dag med start kl. 04:50 på morgonen från Gate 1 på Cityterminalen mot Arlanda; och kl. 06:00 från Arlanda mot Cityterminalen. Bussarna kommer ha en unik foliering med ett flygplan på så att flygplatslinjen utmärker sig från övriga långdistanslinjer.

Trafiken körs med specialstrajpade bussar. Foto: FlixBus.

Enkelbiljetterna kostar från 39 kronor. FlixBus tillämpar dynamisk prissättning. Ju tidigare biljetten bokas desto billigare blir det. Resenärerna kommer även att kunna nyttja sina köpta biljetter på valfri avgång upp till 12 timmar före och efter den bokade avgångstiden.

Biljetter för den nya sträckan finns redan ute till salu och kan köpas på FlixBus hemsida eller app. Dessutom finns även biljettköp tillgängligt på plats i FlixBus butik i Cityterminalen samt hos Pressbyrån och 7-Eleven. Det går också att köpa biljetter ombord på bussarna där passagerare kan betala både med Swish och med kort.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)