Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Företag bjuder alla anställda på fria kollektivtrafikresor

Fritt fram. Skåneföretag bjuder alla sina anställda på fria resor med Skånetrafiken i sommar. Foto: Ulo Maasing.

Konsultföretaget Softhouse Öresund bjuder i år samtliga sina 80 anställda på fria resor med kollektivtrafiken i Skåne. De fria resorna är årets sommarpresent från företaget till sina medarbetare som får Skånetrafikens sommarbiljett i appen. Syftet är att uppmuntra medarbetarna att hitta till kollektivtrafiken, nya utflyktsmål och ett hållbart resande i sommar. Än så länge handlar det om ett experiment som senare ska utvärderas för att se om det har lett till ändrade resvanor hos medarbetarna.

– Det är väldigt positivt och glädjande att så många av våra medarbetare är måna om att vi reser miljövänligt och därför tror vi att just sommarbiljetten skapar rätt förutsättningar för att göra det. Dessutom är Skånetrafiken vår kund och det är en viktig funktion i vårt utvecklingsarbete att testa och använda deras tjänster kontinuerligt säger Roland Ferngård, VD, Softhouse Consulting Öresund AB.

En av initiativtagarna är Ola Persson som arbetar på företaget som ansvarig för mobila biljettlösningar.

– Jag brinner verkligen för att visa på möjligheterna med bra kollektivtrafik och att vi ska dra vårt strå till stacken i omställningen till ett hållbart samhälle. Just därför är det väldigt roligt att vi får chansen att bjuda våra medarbetare på den frihet som en sommarbiljett kan ge, säger han.

Den sommarbiljett som konsultföretagets anställda nu får gör det möjligt för medarbetarna att resa hur mycket de vill med tåg och buss i hela Skåne. Sommarbiljetten gäller för en vuxen och två barn, under 60 dagar ­– från 15 juni till och med 16 augusti – och kostar 699 kronor.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)