Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Norskt bussföretag får tillfälligt avtal i Jämtland

Rättsliga turer kring den senaste upphandlingen får Länstrafiken i Jämtland att skriva tillfälligt avtal. Foto: Ulo Maasing.

Det norska bussföretaget Trønderbilene och Länstrafiken i Jämtland har tecknat ett tillfälligt trafikavtal i väntan på att den rättsliga processen kring länstrafikens senaste upphandling avgörs. Trønderbilene vann upphandlingen som dock överklagades av Centrala Buss i Jämtland/Härjedalen.

Det var 2018 som upphandlingen gjordes. I förvaltningsrätten fick Länstrafiken rätt, men Centrala Buss gick vidare och överklagade domen till kammarrätten som ännu inte har avgjort ärendet.

Det tillfälliga avtalet med Trønderbilene börjar gälla i december när det nuvarande trafikavtalet för Jämtland går ut. Avtalet gäller fram till juni nästa år, men kan förlängas om den rättsliga processen drar ut på tiden.

– Rättsprocessen har dragit ut på oacceptabelt lång tid. Vi befinner oss i ett läge där vi måste trygga vår framtida verksamhet, säger Länstrafikens vd Per-David Wennberg till Länstidningen Östersund.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)